Marcar el punt

El punt de llibre és un d’aquells invents necessaris, que tard o d’hora se li havia d’acudir a algú. Senzill, eficaç, i amb una funció força exclusiva, gens polivalent: serveix per a poca cosa més que per marcar el punt, encara sigui amb molt bon gust. De vegades, també són un suport publicitari: de les bondats de la lectura, d’alguna llibreria o d’un èxit editorial. Parlo dels punts de llibre concebuts com a tals, no dels diferents elements metamorfosats per l’ús (des de bocins de paper a postals estiuenques, passant pels recordatoris i les estampes pies, però això dóna per a un altre post). En qualsevol cas, el punt de lectura resulta molt pràctic i respectuós amb els volums: res de doblegar les vores de les pàgines, o de marcar-les amb un llapis (ja no diguem amb un bolígraf criminal!). Però el punt no ho diu tot: on se sobreentén que vàrem deixar la lectura? Al final del primer paràgraf? Abans de començar l’últim? A la pàgina dreta o a l’esquerra? Em penso que no hi ha unes instruccions universals d’utilització. Si us he encuriosit, visiteu el bloc d’uns experts: http://mondopunt.blogspot.com/

Un pensament sobre “Marcar el punt

  1. Saps una cosa, jo sóc d’aquells que utilitza el tiquet de compra del volum en qüestió com a punt. D’aquesta manera quan em retrobo amb el llibre m’adono que la literatura si que té preu, malauradament. Perquè jo sóc d’aquells que compra els llibres i no els manlleva (la millor manera que no disminueixi la bibloteca aliena, ni la propia).
    D’altra banda, les sobrecobertes de les edicions “cares” són una bona alternativa. En aquest cas, el tiquet se’n va directament a la darrera pàgina del llibre amb l’esperança que la següent vegada que el torni a veure no sigui del tot inintel·legible degut l’inexorable pas del temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s