Els meus llibres

Vaig néixer a Terrassa (Barcelona) el 1970. Sóc llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. He sigut professor de Llengua i Literatura d’ESO i Batxillerat a Girona i a Tarragona.

He escrit a quatre mans amb en Xavier Fàbrega Vilà, amb qui vaig publicar la novel·la d’humor Malalt d’ocells(Pagès Editors, 2002) i després la novel·la juvenil El misteri de Quintaforca (Barcanova, 2003) que ja va per la cinquena edició, i que s’ha traduït al castellà (El misterio de Quintopino, Anaya, 2005). En l’edició de l’any 2005 de la Nit de Santa Llúcia vàrem rebre el V Premi Leandre Colomer de Novel·la d’Història de Catalunya, amb l’obra El vol de l’astor (Viena Edicions, 2006), escrita en col·laboració amb en Miquel Freixa i en Pau Giralt. El meu primer llibre en solitari és Tresors perduts (Oxford University Press, 2012), una novel·la juvenil que s’ha publicat a la col·lecció L’arbre de la lectura simultàniament en català i en castellà (Tesoros perdidos, amb traducció d’en Toni Cassany).

He escrit contes literaris, obres de teatre infantil, articles sobre literatura i ressenyes de llibres en diverses publicacions i agències de premsa. Periòdicament penjo comentaris i suggeriments de lectura en aquest blog, que pren el nom d’uns personatges de les Aventures extraordinàries d’en Massagran, d’en Josep Maria Folch i Torres. Quan em conviden, visito les escoles per fer llibre-fòrums amb els alumnes.

Llibres publicats

malalt-docells.jpg

Malalt d’ocells

Xavier Fàbrega i Ramon Homs

Il·lustracions de Miquel Arxer

Col·lecció Lo Marraco, 103.

Pagès Editors, Lleida, 2002.

quintaforca5a

El misteri de Quintaforca

Xavier Fàbrega i Ramon Homs

Col·lecció Antaviana Nova.

Barcanova, Barcelona, 2003. (2009, 5a edició)

el-vol-de-lastor.jpg

El vol de l’astor

Miquel Freixa, Pau Giralt i Ramon Homs

Col·lecció Narrativa, 21.

Viena Edicions, Barcelona, 2006.

V Premi Leandre Colomer de Novel·la d’història de Catalunya

el-misterio-de-quintopino.jpg

El misterio de Quintopino

Xavier Fàbrega i Ramon Homs

Traducció de Tomás Caballero

Anaya, Madrid, 2005.

Col·lecció Espacio Abierto, 116

Tresors perduts

Ramon Homs

Col·lecció L’arbre de la lectura, 31.

Oxford University Press, 2012.

Tesoros perdidos

Traducció de Toni Cassany

Col·lecció El árbol de la lectura, 43.

Oxford University Press, 2012.